Supa de cartofi cu carnati

Ingrediente Supa de cartofi cu carnati

Compozitie
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 4 cepe verzi taiate marunt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 500 gr cartofi curatati si taiati
  • 3 fire cimbru taiate marunt
  • 375 ml supa de legume
  • 250 ml smantana
  • 30 gr unt
  • 2 carnati, taiati rondele
  • dupa gust sare, piper

Mod de preparare Supa de cartofi cu carnati

  1. Uleiul se incalzeste intr-o oala. Se prajesc ceapa, ceapa verde si usturoiul. Se adauga cartofii.

  2. Se lasa totul la calit timp de 10 minute, la foc redus.

  3. Se adauga cimbrul si supa si se lasa la fiert pana se inmoaie cartofii.

  4. Se indeparteaza oala de pe foc si se adauga smantana.

  5. Folosind un blender sau o furculita, se paseaza supa si asezoneaza cu sare si piper

  6. Se topeste untul si se prajesc carnatii.

  7. Supa se serveste calda, cu carnatii prajiti si paine de casa.