Supa azteca – Sopa Azteca

Ingrediente Supa azteca – Sopa Azteca

Compozitie
  • 1 l supa de pui strecurata
  • 2 rosii coapte pe gratar si curatate de pielita
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa alba, mica, taiata marunt, cubulete
  • 2 ardei guajillo chiles (mai putin iuti), curatati de seminte si opariti cu apa fierbinte pentru a se inmuia putin
  • 4 frunze de tamaioara sau coriandru
  • 4 tortillas de porumb taiate fasii
  • pentru prajit ulei (preferabil de porumb)
Pentru servire
  • 1 castronel branza feta mai putin sarata
  • 1 castronel sorici taiat bucatele si facut la gratar (sau carne de pui facuta la gratar si taiata cubulete)
  • 1- 2 ardei guajillo chile (ardei mai putin iute) taiat rondele
  • 1/2 cana smantana
  • 1/2 lingura coaja rasa de lime
  • 2 linguri suc de lime
  • 1 avocado taiat felii

Mod de preparare Supa azteca – Sopa Azteca

  1. Intr-o tigaie mare, se aduce la fierbere supa de pui.

  2. Intre timp, se pun intr-un blender rosiile, usturoiul, ceapa, ardeii iuti opariti, impreuna cu putina supa, atat cat sa se obtina consistenta unui piure.

  3. Intr-o tigaie separata, se incalzeste 1 lingura de ulei de porumb, se adauga  piureul si se lasa cam 15 minute la foc mediu. Din cand in cand se mai amesteca.

  4. Se adauga supa de pui dupa ce a dat in clocot,  se lasa sa mai fiarba impreuna inca 15 minute si se sareaza dupa gust.

  5. Se taie tortillele in fasii de 5 cm., se prajesc  in ulei incins pana devin crocante si se pun pe un platou acoperit cu prosop de hartie, pentru a se elimina excesul de ulei.

  6. Se pune supa in farfurie si se adauga tortillele prajite. Feliile de avocado, smantana, fasiile/rondelele de ardei iute si soriciul/ cubuletele de pui se servesc in boluri separate pentru ca fiecare sa-si asezoneze supa dupa gust.