-
Cuptorul se incinge la 190,5 grade Celsius. Se unge cu o lingura de unt o forma termorezistenta, de aproximativ 450 gr sau doua forme de 225 gr, fiecare (vezi foto). Se tapeteaza cu parmezan ras si se da deoparte.
-
Intr-o craticioara, la foc mediu, se topeste restul de unt. Se toarna in ploaie faina si se prajeste 1 minut. Se stinge cu lapte, amestecand constant pana cand se formeaza un sos potrivit de gros si se lasa sa dea in cateva clocote (1 minut). Se ia craticioara de pe foc si se adauga branza, amestecand continuu, pana cand aceasta se topeste. Se condimenteaza cu sare, piper cayenne si nucsoara si se adauga pe rand, cate un galbenus de ou. Se omogenizeaza, apoi craticioara se acopera cu film alimentar si se introduce in frigider pana preparam albusurile.
-
Separat, intr-un castron se bat albusurile pana se intaresc. Se scoate craticioara cu galbenusuri din frigider si se omogenizeaza continutul acesteia cu un sfert din cantitatea de albus. Apoi, cu delicatete, se amesteca si restul de albus in compozitie.
-
Amestecul se toarna in forma pregatita anterior si se introduce la cuptor 40 de minute sau 20 de minute daca folositi formele mai mici, pana capata o crusta frumoasa maron-aurie.
-
Se serveste imediat, decorata cu frunze de patrunjel.