-
Muschiul de vita se da cu sare si piper si se prajeste la foc iute, pe toate partile (cam 2 min pe fiecare parte), in unt si ulei.
-
Se caleste o ceapa, 250 gr de ciuperci, usturoi, cimbru, salvie, sare, piper.
-
Cand se raceste, se adauga o jumatate de piept de pui tocat si 25 gr de pesmet.
-
Aceasta compozitie se asaza pe 500 gr de aluat foietaj, lasand marginile libere.
-
Deasupra se asaza muschiul, se sigileaza complet, se unge cu ou si se da la cuptor 35 de minute, la foc potrivit (180 grade Celsius).
-
Pentru o varianta mai rumenita, se acopera tava cu folie de aluminiu si se coace 30 de minute, apoi se descopera si se mai coace 20-30 de minute, pana se rumeneste aluatul. Se poate servi alaturi de sos de mere.
Mai multe retete celebre cu ciuperci, retete inedite din Roma Antica, proprietatile terapeutice ale ciupercilor si multe altele aici.