Porc cu varza – Tonkatsu

Ingrediente Porc cu varza – Tonkatsu

Compozitie
  • 800 gr cotlet de porc
  • 8 felii varza alba
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 ou batut
  • 1 cana pesmet
  • 100 ml suc de rosii
  • 3 linguri sake (sau vin alb)
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 morcov
  • 1 lingurita mustar iute
  • pentru prajit ulei de floarea soarelui

Mod de preparare Porc cu varza – Tonkatsu

  1. Foile de varza se lasa in apa rece, timp de 20 de minute, apoi se taie firicele subtiri.

  2. Cotletul de porc se taie in bucatele subtiri si lungi.

  3. Se amesteca intr-un castron mare 1 lingura de vin alb, 1 lingura de sos de soia si usturoiul. Tot amestecul se toarna peste carnea de porc. Se lasa la marinat timp de 30 de minute.

  4. Se prajesc semintele de susan in ulei, pana se rumenesc.

  5. Se pune uleiul la incins. Intre timp, feliile de carne se trec prin oul batut si apoi prin pesmet, pana la uniformizare. Se pun in uleiul incins si se lasa pana se rumenesc. Pentru a elimina surplusul de ulei, se scot pe hartie absorbanta.

  6. Se prepara sosul: 1 lingurita de mustar iute, 1 lingurita de sos de soia, sucul de rosii si restul de vin ramas.

  7. Carnea se pune intr-o farfurie, peste care se adauga susanul prajit.

  8. Alaturi, ca garnitura, se adauga morcovul si varza taiate fasii, peste care se toarna si sosul.

  9. Tonkatsu, cunoscut si sub denumirea de “Katsu don”, poate fi servit si cu orez thailandez (cu bob lung) simplu, fara sare.