Aluatul
- Se framanta margarina data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare. Dupa care se lasa la odihnit pentru 1 ora, la rece.
Umplutura
-
Se curata merele, se taie felii subtiri, se calesc impreuna cu stafidele, coaja rasa de la lamaie, sucul de lamaie si zaharul, pana acesta se topeste.
-
Dupa ce s-au racit merele, se adauga amidonul si scortisoara si se amesteca.
Formarea placintei
-
Aluatul se imparte in doua parti, una putin mai mare.
-
Pe masa unsa din abundenta, cu faina, se intinde partea de aluat mai mare, apoi se asterne uniform in vasul de copt uns cu unt sau margarina, pe toata suprafata vasului, lasand marginile sa atarne.
-
Se pun in mijloc merele si se acopera cu a doua parte de aluat, intinsa pe masa infainata, la fel ca si prima.
-
Se lipesc marginile aluatului impreuna, se cresteaza cu un cutit suprafata placintei si se da la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc potrivit.
-
Prajitura calda se presara cu zahar vanilat, se taie si se serveste calda, dar e foarte buna si rece.