Ostropel de pui

Ingrediente Ostropel de pui

Compozitie
  • 1 pui sau 4-5 pulpe sau piept de pui
  • 1 lingura ulei
  • 3 cepe
  • 1/2 lingura faina
  • 1 lingura bulion
  • 2 -3 catei de usturoi
  • 1-2 foi dafin
  • 2 linguri otet
  • 3-4 boabe piper
  • dupa gust sare

Mod de preparare Ostropel de pui

  1. Puiul se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita, cu putin ulei. Se lasa sa se rumeneasca.

  2. Se adauga cepele taiate felii subtiri si faina si se rumenesc usor.  Cand ceapa devine translucida si faina incepe sa-si schimbe culoarea, se stinge cu putina apa.

  3. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, foile de dafin. Se toarna sosul peste carne si se lasa sa fiarba pana ce carnea este destul de frageda.

  4. Cand este aproape gata, se adauga otetul. Se lasa sa mai dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.