Miel la cuptor – Kleftiko

Ingrediente Miel la cuptor – Kleftiko

Compozitie
  • 1 kg pulpa de miel taiata in 6 portii
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi medii
  • 2 cepe mici
  • 2 rosii medii
  • 6 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita cimbru
  • dupa gust sare, piper negru proaspat macinat
  • 12 patrate 30 x 30 cm hartie de copt
  • 1 m sfoara

Mod de preparare Miel la cuptor – Kleftiko

  1. Se taie morcovii cubulete, cartofii in felii groase, iar cepele si rosiile in 12 felii.

  2. Se pun toate ingredientele, cu exceptia rosiilor, intr-un castron si se amesteca bine.

  3. Se pune cate un patratel de hartie de copt pe suprafata de lucru si in mijlocul acestuia se pun cate 1/6 din ingrediente, in urmatoarea ordine: cartofi, miel, usturoi, ceapa si o rosie in varf.

  4. Se adauga sare si piper si o lingura din sosul format de amestec.

  5. Se unesc cele patru colturi ale hartiei de copt si se formeaza o punguta care se leaga cu sfoara.

  6. Se pun cele 6 pungute formate intr-o oala acoperita si se baga timp de 2 ore, in cuptorul incalzit, in prealabil, la 190 grade Celsius.