Salsa Taco Bell are fani in toata lumea. Nu putini sunt cei care pleaca in buzunare cu pliculetele de sos din restaurante. Din pacate, la noi inca nu a aparut (dupa stiinta noastra) si de aceea va oferim o varianta a acestei salsa atat de apreciate.
Salsa Taco Bell
-
Se asaza toate ingredientele intr-o tigaie si se lasa sa fiarba la foc mic, 15-20 minute.
-
Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa ajunga sosul la temperatura camerei.
-
Poate fi pastrat cateva zile in frigider.
Enchilada
-
Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius. Se prajeste carnea tocata intr-o tigaie mare, pana capata o culoare bruna, apoi se adauga jumatate din cantitatea de branza si ½ cana salsa. Se lasa 5 minute pe foc, amestecand mereu, pana cand branza se topeste complet.
-
Se toarna fasolea peste carne, se mai lasa 2-3 minute, amestecand constant si se ia tigaia de pe foc.
-
Se umple fiecare tortilla cu amestecul de carne si se ruleaza. Se asaza intr-o forma pentru copt, unsa cu ulei.
-
Se introduc in cuptor si se lasa 10 minute. Dupa 10 minute, se presara cu restul de branza si se toarna restul de salsa. Se lasa sa se coaca 20 de minute, pana cand branza se topeste.
Se scoate preparatul din cuptor, se decoreaza cu smantana si coriandru proaspat, tocat marunt si se poate servi.