Beef Stroganoff

Ingrediente Beef Stroganoff

Compozitie
  • 500 gr muschi de vita
  • 200 gr ciuperci
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 250 ml smantana
  • 2 cepe albe
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita unt
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare Beef Stroganoff

  1. Se taie carnea in fasii relativ subtiri, de cca 2,5 cm lungime, se sareaza si se soteaza in ulei, pana isi schimba culoarea si pierde toata umezeala din cratita.

  2. Se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca tot timpul.

  3. Se pune un pahar de apa fierbinte si se lasa sa se inabuse, pana cand scade de tot. Cand zeama a scazut se adauga apa, putin cate putin, acoperind cratita de fiecare data.

  4. Intre timp, separat, se spala ciupercile, se feliaza si se pun intr-o craticioara cu un catel de usturoi, sare si putin unt. Se amesteca pana isi schimba culoarea si lasa apa.

  5. Cand carnea este aproape gata, se adauga ciupercile fara usturoi, peste carne, se adauga mustarul, se potriveste de sare, se pune smantana.

  6. Se serveste cu patrunjel verde presarat deasupra, langa orez sau cartofi.

    Mai multe retete celebre cu ciuperci, retete inedite din Roma Antica, proprietatile terapeutice ale ciupercilor si multe altele aici.