-
Se taie carnea in fasii relativ subtiri, de cca 2,5 cm lungime, se sareaza si se soteaza in ulei, pana isi schimba culoarea si pierde toata umezeala din cratita.
-
Se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca tot timpul.
-
Se pune un pahar de apa fierbinte si se lasa sa se inabuse, pana cand scade de tot. Cand zeama a scazut se adauga apa, putin cate putin, acoperind cratita de fiecare data.
-
Intre timp, separat, se spala ciupercile, se feliaza si se pun intr-o craticioara cu un catel de usturoi, sare si putin unt. Se amesteca pana isi schimba culoarea si lasa apa.
-
Cand carnea este aproape gata, se adauga ciupercile fara usturoi, peste carne, se adauga mustarul, se potriveste de sare, se pune smantana.
-
Se serveste cu patrunjel verde presarat deasupra, langa orez sau cartofi.
Mai multe retete celebre cu ciuperci, retete inedite din Roma Antica, proprietatile terapeutice ale ciupercilor si multe altele aici.