Vinete cu parmezan – Melanzane alla Parmigiana

Ingrediente Vinete cu parmezan – Melanzane alla Parmigiana

Compozitie
  • 2 kg vinete
  • pentru gatit ulei de masline
  • 1,2 kg rosii in suc propriu
  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 1 legatura mare busuioc proaspat
  • 340 gr mozzarella proaspata
  • 2 oua
  • 1 cana Parmezan ras
  • dupa gust piper

Mod de preparare Vinete cu parmezan – Melanzane alla Parmigiana

  1. Se scurg rosiile. Se asaza intr-o tigaie, impreuna cu ceapa si un fir de busuioc.

  2. Se lasa 2-3 minute pe foc, pana se inmoaie.

  3. Se scurg de zeama si, folosind un blender, se transforma in piure.

  4. Piureul astfel obtinut se toarna din nou in tigaie si se lasa 10 minute la foc mic pana cand scade putin sosul, fara a-l lasa sa se ingroase prea tare.

  5. Se asezoneaza cu sare si se pune deoparte.

  6. Vinetele se curata de coaja si se taie in felii de 5 mm fiecare. Se presara cu sare si se pun la scurs, intre doua tocatoare din lemn, pentru a se elimina zeama amara.

  7. Dupa 1 ora se clatesc si se usuca.

  8. Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul, pana aproape de punctul de fierbere. Se prajesc feliile de vanata pana devin usor aurii. Se scot pe prosoape de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

  9. Busuiocul se taie marunt iar mozzarella in fasii subtiri.

  10. Se bat ouale cu 2/3 cana sos de rosii.

  11. Intr-o oala teflonata, ingredientele se pun in straturi astfel: doua linguri de sos de rosii, urmate de un strat de felii de vinete, 2 linguri Parmezan ras, 2 linguri busuioc, 2-3 linguri sos de ou si ½ din cantitatea de mozzarella.

  12. Se reia procedura pentru al doilea strat si al treilea strat.

  13. Peste al treilea strat se adauga Parmezan ras, restul de sos de ou si restul de sos de rosii.

  14. Preparatul se introduce in cuptor, la foc mic, timp de 1 ora, marind putin focul in ultimele 10 minute, pentru a prinde crusta.

Este mai bun a doua zi si, in nici un caz, nu se serveste foarte fierbinte.
Va dorim pofta buna !