-
Se scurg rosiile. Se asaza intr-o tigaie, impreuna cu ceapa si un fir de busuioc.
-
Se lasa 2-3 minute pe foc, pana se inmoaie.
-
Se scurg de zeama si, folosind un blender, se transforma in piure.
-
Piureul astfel obtinut se toarna din nou in tigaie si se lasa 10 minute la foc mic pana cand scade putin sosul, fara a-l lasa sa se ingroase prea tare.
-
Se asezoneaza cu sare si se pune deoparte.
-
Vinetele se curata de coaja si se taie in felii de 5 mm fiecare. Se presara cu sare si se pun la scurs, intre doua tocatoare din lemn, pentru a se elimina zeama amara.
-
Dupa 1 ora se clatesc si se usuca.
-
Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul, pana aproape de punctul de fierbere. Se prajesc feliile de vanata pana devin usor aurii. Se scot pe prosoape de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
-
Busuiocul se taie marunt iar mozzarella in fasii subtiri.
-
Se bat ouale cu 2/3 cana sos de rosii.
-
Intr-o oala teflonata, ingredientele se pun in straturi astfel: doua linguri de sos de rosii, urmate de un strat de felii de vinete, 2 linguri Parmezan ras, 2 linguri busuioc, 2-3 linguri sos de ou si ½ din cantitatea de mozzarella.
-
Se reia procedura pentru al doilea strat si al treilea strat.
-
Peste al treilea strat se adauga Parmezan ras, restul de sos de ou si restul de sos de rosii.
-
Preparatul se introduce in cuptor, la foc mic, timp de 1 ora, marind putin focul in ultimele 10 minute, pentru a prinde crusta.
Este mai bun a doua zi si, in nici un caz, nu se serveste foarte fierbinte.
Va dorim pofta buna !