- fffffffffff
- Fasolea se pune la inmuiat de cu seara sau se poate folosi fasole din conserva sau din congelator. Dupa ce s-a inmuiat, se fierbe pana devine moale.
- Se calesc in 3 linguri de ulei de masline telina, usturoiul, morcovul si ceapa rosie.
- Se toarna peste legume sosul de rosii si ardeiul iute si se amesteca continuu cca 7-10 minute.
- Se adauga varza, 3 cani de fasole si 2 litri de apa.
- Se reduce focul si se fierbe pana se inmoaie legumele, aproximativ 15 minute.
- In acest timp se prepara restul de fasole ca pentru fasole batuta adaugand apa cat este necesar.
- Se adauga cuburile de paine in fasole.
- Se adauga fasolea si painea in supa.
- Se lasa la fiert amestecand din cand in cand pana cand supa se ingroasa.
- Se adauga sare dupa gust si apoi coaja de lamaie.
- Se serveste calda cu o portie generoasa de masline negre taiate marunt si ulei de masline sau reincalzita a doua zi (de unde si numele acestei supe ribollita – reincalzita).