Supa de pui

Ingrediente Supa de pui

Compozitie
  • 2 pulpe de pui intregi
  • 2 litri apa rece
  • 1 praf de sare
  • 2 morcovi curatati si taiati cubulete sau rondele
  • 1 pastranac curatat si taiat cubulete
  • 1 telina mica si taiata cubulete
  • 1 ceapa curatata, intreaga
  • 3 cartofi curatati si taiati cubulete
  • 1 legatura mare patrunjel proaspat, tocat marunt
  • dupa gust sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Supa de pui

Sa ridice doua degete, cine a racit in copilarie, iar mama sau bunica nu i-a preparat o supa de pui “ca sa se faca bine”.
Variante sunt cu miile cu taietei, fara taietei cu orez, fara orez, dar baza ramane aceeasi. Este rapida, consistenta, gustoasa, satioasa si sanatoasa. Suna ca un slogan, dar despre cate feluri de mancare se pot enumera atatea calitati ?

  1. Se spala pulpele si se impart in jumatate sau se pot dezosa si taia in cuburi. Se pune carnea la fiert in apa rece, cu putina sare. Pe masura ce fierbe, se formeaza spuma care trebuie indepartata cu spumiera.

  2. Cand supa s-a limpezit, se adauga morcovul, telina, pastranacul si cepele. Se lasa sa fiarba la foc mediu, fara capac, 30 de minute.

  3. Din cand in cand, se inteapa legumele cu furculita. Cand morcovul s-a inmuiat putin, se adauga cartofii.

  4. Legumele sunt gata cand sunt moi dar nu ca pentru piure; furculita trebuie sa intampine putina rezistenta. Se scoate ceapa din supa si se arunca.

  5. De obicei. se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper si apoi se ia cratita de pe foc, se presara cu patrunjel proaspat, tocat marunt si se poate servi.

La acest pas procedez putin diferit:
Se ia supa de pe foc, se lasa 2-3 minute, se presara patrunjelul tocat, se pune capacul si se lasa sa infuzeze fix 2 minute, in supa fierbinte, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
Patrunjelul este un bun inlocuitor al sarii. Procedand astfel, se reduce consumul de sare si nici nu exista riscul ca supa sa iasa prea sarata.
O servesc cu o jumatate de lamaie alaturi, pentru cine doreste un gust mai acru. Si, desi se spune ca nu se mananca ardei iute la supa, pun si un ardei iute, proaspat sau murat.

de Catalina