Supa de miel pascala – Magiritsa

Ingrediente Supa de miel pascala – Magiritsa

Compozitie
  • 1 miel – doar maruntaiele si intestinele
  • 1 catel de usturoi taiat fin
  • 2 lingurite marar taiat fin
  • 120 ml ulei de masline
  • 100 ml otet
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • dupa gust sare, piper negru proaspat macinat
Avgolemono
  • 2 oua
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 2 cani supa strecurata

Mod de preparare Supa de miel pascala – Magiritsa

  1. Se taie cu foarfeca intestinele in lungime. Se spala si se clatesc bine.

  2. Se freaca bine, cu sarea grunjoasa.

  3. Se clatesc in trei vase diferite. Otetul se adauga in ultimul vas.

  4. Se taie intestinele in bucati de 10 cm.

  5. Se oparesc intr-o oala cu apa clocotita pentru 2 minute.

  6. Se spala bine maruntaiele si se oparesc si ele pentru 2 minute.

  7. Se taie maruntaiele in bucati de 2 cm.

  8. Se calesc 5 minute, in ulei, intestinele si maruntaiele oparite, impreuna cu usturoiul, sarea si piperul.

  9. Se adauga 500 ml apa si mararul si se lasa pe foc timp de 1 ora. Supa trebuie sa fie scazuta.

  10. Intre timp se prepara avgolemono.

  11. Se stinge focul, se adauga avgolemono si se scutura de cateva ori cratita.