-
Se coc rosiile intr-o tigaie neaderenta sau pe gratarul de aragaz, se curata de pielita, se taie cubulete pastrand sucul si se pun intr-un castronel.
-
Se incinge intr-o tigaie, uleiul, la foc mediu , se rumenesc pulpele de pui pe ambele parti, apoi se pun intr-un castron acoperit.
Sosul de ciocolata
-
In aceeasi tigaie, se caleste ceapa, ardeiul gras, ardeiul capia si usturoiul amestecand pana cand legumele se inmoaie si isi schimba putin culoarea.
-
Se adauga praful de chili, chimionul si scortisoara si se mai lasa pe foc 3 minute, amestecand usor.
-
Se adauga rosiile, stafidele, 1/2 lingurita de sos tabasco, 1/2 lingura ketchup, sos de rosii pentru friptura, supa de pui strecurata, berea, untul de arahide, zaharul si sarea.
-
Se aduce la fierbere si se lasa pe foc 20 min., amestecand continuu.
-
Se pune sosul rezultat intr-un mixer electric , se adauga ciocolata si se omogenizeaza.
Prepararea puiului si servirea
-
Se pun pulpele de pui intr-un tuci sau intr-o oala mai adanca, cu peretii grosi, se toarna sosul peste pui, se acopera si se lasa la foc mic, timp de 45 de minute (pana puiul este bine facut)
-
Se serveste cu garnitura de orez fiert, tortille calde, smantana si coriandru proaspat, tocat marunt.
-
Daca a iesit mai mult sos se poate pune peste orez sau poate fi pastrat in frigider.
Untul de arahide
-
Se pun alunele intr-un mixer electric.
Se adauga 2 linguri ulei de arahide sau ulei de floarea soarelui. -
Se mixeaza acest amestec, pana capata consistenta unei paste. Daca pare prea fad, se mai poate adauga putina sare si se mixeaza din nou.
-
Untul de arahide se pastreaza intr-un borcan cu capac, in frigider, cel putin doua luni.
Aceasta reteta nu respecta cu strictete varianta originala. Am incercat o adaptare, care sa redea cat mai fidel gustul, cu ingrediente cat mai usor de procurat de pe piata romaneasca.