-
Se prepara marinada. Se amesteca toate ingredientele indicate la sectiunea “pentru marinada”.
Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga marinada.
Se lasa totul la marinat, in frigider, pentru 30 de minute. -
Intre timp, se taie celelalte legume si se pregatesc in felul urmator: morcovul si ardeii grasi se taie cubulete, ghimbirul si usturoiul se toaca marunt, iar de la ceapa, deocamdata, se va folosi doar partea alba. Partea verde se va presara deasupra, la final.
-
Intr-un bol, se adauga toate ingredientele mentionate la sectunea “pentru sos”, inclusiv amidonul de porumb.
-
Se pune totul deoparte si incepe prepararea carnii: in 3 linguri de ulei vegetal se prajeste carnea pe o parte si pe cealalta, timp de 3 minute, la foc mare, apoi se da deoparte.
-
Intr-o tigaie mica, se adauga 1 lingurita de ulei de susan si se prajesc alunele cateva secunde, pana incep sa degaje un miros placut, dupa care se pun deoparte.
-
In wok se incing 2 lingurite de ulei de susan. Se adauga ardeiul iute si se caleste cateva secunde, pana capata o culoare maronie.
-
Se adauga apoi ghimbirul, usturoiul si ceapa (numai partea alba) si se caleste totul timp de 30 de secunde.
-
Se adauga pe rand legumele taiate cubulete, bucatelele de pui, alunele prajite si la final sosul preparat inainte.
-
Se amesteca totul si se mai lasa pe foc mic cateva secunde, pana cand sosul se ingroasa.
-
La final se presara deasupra frunzele de ceapa verde.