Pui cu ghimbir si spanac – Murgh Saag

Ingrediente Pui cu ghimbir si spanac – Murgh Saag

Compozitie
  • 3 jumatati piept de pui dezosat taiat cuburi
  • 5 catei usturoi taiati marunt
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 cm ghimbir dat prin razatoarea fina
  • 1 conserva (400 gr) rosii decojite in suc propriu
  • 1 ardei iute
  • 250 gr spanac (poate fi si congelat)
  • 1 praf cuisoare macinate
  • 1 lingurita piper Cayenne
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 bucati cardamom
  • 6 linguri lapte sau frisca lichida neindulcita
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei pentru calit
  • pentru fiert apa
  • dupa gust sare

Mod de preparare Pui cu ghimbir si spanac – Murgh Saag

  1. Cuburile de carne se prajesc in 3 linguri de ulei, pana sunt rumenite. Se scot din tigaie.

  2. In alta oala, se fierbe spanacul in foarte putina apa (cu capac), se lasa putin la racit, apoi se face piure, adaugand putin lapte, in blender.

  3. In tigaia in care a fost prajita carnea, se pune restul de ulei. Se caleste usor,  la foc mediu,  ceapa, ghimbirul si usturoiul.

  4. Se aduga rosiile maruntite cu tot cu suc, sarea, piperul, ardeiul iute, toate condimentele inafara de Garam Masala si 2-3 linguri de apa.

  5. Se lasa sa scada vreo 10 minute, apoi se adauga carnea si laptele (frisca) si iar se lasa 10 minute la fiert.

  6. La sfarsit, se pune piureul de spanac si Garam Masala. Se mai lasa 10 minute pe foc. Inainte de a fi servita mancarea fierbinte, se amesteca untul.

Mai multe retete cu ghimbir, despre proprietatile nutritive, terapeutice si cosmetice citeste aici.