-
Cartofii se curata si se taie cuburi.
-
Se curata si se toaca marunt ceapa si morcovul.
-
Pestele se taie fasii.
-
Se extrage sucul din lamaie.
-
Se incinge cuptorul.
-
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba timp de 2 minute. In acelasi vas se adauga cele doua oua in coaja, spalate in prealabil.
-
Se lasa vasul cu ouale si cartofii pe foc înca 8 minute, dupa care se da deoparte.
-
Se scot ouale dintre cartofi si se racesc sub jet de apa rece.
-
Spanacul se opareste si se stoarce apasand usor in sita pentru a elimina excesul de apa.
-
Se curata ouale de coaja si si se taie in sferturi, pe lungime.
-
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se soteaza usor ceapa si morcovul timp de 5 minute la foc mic.
-
Se adauga in tigaie smantana dulce si se lasa sa dea un clocot.
-
Se trage tigaia de pe foc si se adauga branza, sucul de lamaie si patrunjelul.
-
Se unge un vas de lut sau de sticla termorezistenta cu putin ulei. Se amesteca sau se asaza in straturi succesive spanacul, ouale si pestele.
-
Se toarna sosul de smantana cu branza peste, fara sa se amestece.
-
Se face un piure din cartofii fierti amestecati cu untul, nucsoara, sare si piper.
-
Se toarna piureul peste amestecul din vasul termorezistent si se niveleaza.
-
Se introduce vasul la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora, pana cand crusta de cartofi se rumeneste.
-
Placinta pescarului se serveste fierbinte, ca atare, sau cu garnitura de legume fierte.