Placinta pescarului

Ingrediente Placinta pescarului

Compozitie
  • 5 cartofi mari
  • 500 gr file egrefin sau cod (fara piele)
  • 2 oua mari
  • 2 maini bune spanac proaspat (sau o punga de 400 gr frunze congelate)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml smantana dulce
  • 2 maini branza ceddar sau parmezan razuit
  • 50 gr unt
  • 1 lamaie
  • 1 lingura rasa mustar englezesc
  • 1 mana patrunjel tocat marunt
  • 1 lingurita rasa nucsoara rasa

Mod de preparare Placinta pescarului

  1. Cartofii se curata si se taie cuburi.

  2. Se curata si se toaca marunt ceapa si morcovul.

  3. Pestele se taie fasii.

  4. Se extrage sucul din lamaie.

  5. Se incinge cuptorul.

  6. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba timp de 2 minute. In acelasi vas se adauga cele doua oua in coaja, spalate in prealabil.

  7. Se lasa vasul cu ouale si cartofii pe foc înca 8 minute, dupa care se da deoparte.

  8. Se scot ouale dintre cartofi si se racesc sub jet de apa rece.

  9. Spanacul se opareste si se stoarce apasand usor in sita pentru a elimina excesul de apa.

  10. Se curata ouale de coaja si si se taie in sferturi, pe lungime.

  11. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se soteaza usor ceapa si morcovul timp de 5 minute la foc mic.

  12. Se adauga in tigaie smantana dulce si se lasa sa dea un clocot.

  13. Se trage tigaia de pe foc si se adauga branza, sucul de lamaie si patrunjelul.

  14. Se unge un vas de lut sau de sticla termorezistenta cu putin ulei. Se amesteca sau se asaza in straturi succesive spanacul, ouale si pestele.

  15. Se toarna sosul de smantana cu branza peste, fara sa se amestece.

  16. Se face un piure din cartofii fierti amestecati cu untul, nucsoara, sare si piper.

  17. Se toarna piureul peste amestecul din vasul termorezistent si se niveleaza.

  18. Se introduce vasul la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora, pana cand crusta de cartofi se rumeneste.

  19. Placinta pescarului se serveste fierbinte, ca atare, sau cu garnitura de legume fierte.