Pizza Vegetariana

Ingrediente Pizza Vegetariana

Compozitie
  • 20 ciuperci mari, de cultura (cu cat se pun mai multe ciuperci cu atat mai gustoasa va fi pizza)
  • 7 rosii mari si bine coapte
  • 4 ardei grasi, mari, de culori diferite
  • 2 cepe rosii
  • 1 cana masline negre fara samburi
  • 1 cana mozzarella sau mozzarella tofu (se poate suplimenta portia)
  • 1 lingura oregano
  • dupa gust sare si piper alb macinat
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare Pizza Vegetariana

  1. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

  2. Se intinde aluatul (vezi reteta aici).

  3. Se prepara sosul de rosii: se zdrobesc 3-4 rosii proaspete, decojite, pana se obtine un piure omogen peste care se toarna 2-3 linguri ulei de masline extravirgin si se adauga oregano, sare si piper alb.

  4. Se intinde acest amestec peste aluatul de pizza pana cand este acoperit in totalitate, dupa care se adauga restul ingredientelor.

  5. Se taie o cantitate generoasa de ciuperci proaspete felii, astfel incat sa se obtina o portie dubla de ciuperci fata de o pizza obisnuita. Se asaza ciupercile pe blatul de pizza.

  6. Alaturi de ciuperci se pun rosii proaspete taiate felii subtiri, ardei gras, cateva rondele de ceapa rosie pentru o aroma deosebita si o mana de masline negre.

  7. La final se adauga mozzarella din belsug si pizza este gata pentru a fi introdusa la cuptor.

  8. Se lasa sa se rumeneasca in cuptor 15-20 minute si este gata pentru servire.

Pentru o varianta de post in loc de mozzarella clasica se va folosi mozzarella tofu (mozzarella de post, care este preparata din lapte de soia).