-
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
-
Se intinde aluatul (vezi reteta aici).
-
Se prepara sosul de rosii: se zdrobesc 3-4 rosii proaspete, decojite, pana se obtine un piure omogen peste care se toarna 2-3 linguri ulei de masline extravirgin si se adauga oregano, sare si piper alb.
-
Se intinde acest amestec peste aluatul de pizza pana cand este acoperit in totalitate, dupa care se adauga restul ingredientelor.
-
Se taie o cantitate generoasa de ciuperci proaspete felii, astfel incat sa se obtina o portie dubla de ciuperci fata de o pizza obisnuita. Se asaza ciupercile pe blatul de pizza.
-
Alaturi de ciuperci se pun rosii proaspete taiate felii subtiri, ardei gras, cateva rondele de ceapa rosie pentru o aroma deosebita si o mana de masline negre.
-
La final se adauga mozzarella din belsug si pizza este gata pentru a fi introdusa la cuptor.
-
Se lasa sa se rumeneasca in cuptor 15-20 minute si este gata pentru servire.
Pentru o varianta de post in loc de mozzarella clasica se va folosi mozzarella tofu (mozzarella de post, care este preparata din lapte de soia).