Peste cu cartofi prajiti – Fish and chips

Ingrediente Peste cu cartofi prajiti – Fish and chips

Compozitie
  • 4 cartofi mari
  • 700 gr cod file
  • 125 gr faina
  • 5 gr praf de copt
  • 6 gr sare
  • 230 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 praf piper negru macinat
  • pentru prajit ulei

Mod de preparare Peste cu cartofi prajiti – Fish and chips

  1. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, sarea si piperul.

  2. Se adauga laptele si oul si se amesteca, pana amestecul devine moale si cremos.

  3. Se lasa aluatul la odihnit, 20 minute.

  4. Cartofii se curata si se prajesc in ulei incins, pana devin moi. Dupa care, se scot si se lasa pe un prosop de hartie, la scurs.

  5. Se trece fiecare bucata de peste prin aluat si se pun la prajit, in ulei incins, pana devin aurii si apoi se pun pe un prosop de hartie, la scurs.

  6. Se pun din nou cartofii la prajit in ulei incins, 1-2 minute, pentru a deveni crocanti.

  7. Se serveste cu piure de mazare si sos tartar.

    Citeste si:  Cipru, paradis fiscal dar cu burta plina
    Citeste si: Mind the gap dar o halba de bere nu ?