Peste crud, marinat in stil peruan – Ceviche

Ingrediente Peste crud, marinat in stil peruan – Ceviche

Compozitie
  • 900 gr snapper, biban sau orice alt peste cu o carne ferma si densa, complet dezosat si taiat cubulete potrivite.
  • 1/2 cana suc de lime proaspat stors
  • 1/2 cana suc de lamaie proaspat stors
  • 1/2 ceapa rosie, taiata marunt
  • 1 cana rosii curatate de seminte, taiate marunt
  • 1 ardei serrano, curatat de seminte si nervuri si taiat marunt
  • 2 lingurite sare
  • 1 praf oregano uscat
  • 1 picatura sos Tabasco sau 1 praf de piper cayenne
  • 1 legatura coriandru proaspat, tocat marunt
  • 2-3 avocado mari, taiati felii
  • dupa preferinte tortilla sau tortilla chips

Mod de preparare Peste crud, marinat in stil peruan – Ceviche

Aceasta reteta se prepara in mod traditional cu peste crud, proaspat. Ca urmare este foarte important sa folositi peste foarte proaspat, prins in aceeasi zi, din surse verificate. O varianta mai putin periculoasa este folosirea pestelui congelat. Desigur, savoarea pestelui proaspat este inconfundabila dar si aceasta din urma este foarte gustoasa.
Daca serviti Ceviche ca fel principal, cantitatile mentionate sunt suficiente pentru 4 portii, daca, in schimb, il serviti ca aperitiv este suficient pentru 8 portii.

Timpul precizat nu contine si timpul de marinare. Calculati 3-4 ore in plus, pentru a obtine rezultatul dorit.

  1. Intr-un castron mare, se asaza pestele impreuna cu urmatoarele 8 ingrediente. Se acopera cu film alimentar si se lasa in frigider o ora, sa se marineze. Dupa o ora, se scoate castronul din frigider, se amesteca astfel incat pestele sa fie bine acoperit de marinada si se mai lasa inca o ora in frigider. Procedati la fel inca o ora sau doua.

  2. In timpul procesului de marinare, carnea pestelui isi va schimba culoarea devenind albicioasa si opaca.

  3. Se presara cu coriandrul tocat marunt si se serveste alaturi de felii de avocado si tortilla.