Penne alla Arrabiata

Ingrediente Penne alla Arrabiata

Compozitie
  • 500 gr penne
  • 4 rosii mari (traditional se folosesc rosiile prunisoara)
  • 11/2 ceapa alba taiata julien
  • 4 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 praf busuioc uscat
  • 1 praf chilli
  • 1 legatura patrunjel
  • dupa gust masline extra-virgin, sare
  • optional branza pecorino rasa

Mod de preparare Penne alla Arrabiata

  1. Se pune la fiert apa pentru paste. Traditional pastele se fierb “al dente”.

  2. Se decojesc rosiile si se taie cubulete.

  3. Intr-o tigaie, se caleste ceapa in ulei de masline. Se pastreaza uleiul, ceapa se arunca.

  4. Cand pastele s-au fiert, se pun in tigaie rosiile, usturoiul, chili, busuiocul si sarea si se fierb la foc iute, timp de 4 minute.

  5. Se pune sosul peste paste, se adauga patrunjelul si se mai lasa pe foc 1 minut.

Optional, se poate servi cu branza pecorino rasa.