Paella cu fructe de mare si piept de pui

Ingrediente Paella cu fructe de mare si piept de pui

Compozitie
  • 6 buc piept de pui fara os si piele
  • pentru condimentat puiul sare de mare, piper negru, proaspat macinat si faina
  • pentru prajit ulei de masline
  • 100 gr chorizo, felii
  • 6 felii pancetta
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 4 catei de usturoi, taiati marunt
  • 2 litri supa de pui strecurata, fierbinte
  • 1 varf de lingurita sofran
  • 1 lingurita cu varf paprika afumata (smoked paprika)
  • 500 gr orez cu bob scurt
  • 1 legatura patrunjel, numai frunzele, spalat si tocat
  • 200 gr mazare proaspata sau congelata
  • 10 buc creveti mari (king prawns)
  • 500 gr scoici proaspete sau congelate (optional)
  • 2 calamari mici, proaspeti sau congelati (optional)

Mod de preparare Paella cu fructe de mare si piept de pui

  1. Se preincalzeste cuptorul, la 190 grade Celsius.

  2. Puiul se condimenteaza cu sare si piper si se trece prin faina.

  3. Intr-o tigaie mare sau o cratita, se incing 2-3 linguri de ulei si se prajeste puiul, pana cand devine brun-auriu, pe ambele parti.

  4. Bucatile de pui se asaza intr-o tava de cuptor si se coc, aproximativ, 30 minute.

  5. Tigaia se reaseaza pe foc.

  6. Se adauga feliile de chorizo si pancetta si se prajesc pana devin crocante.

  7. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana se inmoaie.

  8. Intre timp, se pune sofranul in jumatate din cantitatea de supa de pui.

  9. Se toarna supa in tigaie, se adauga paprika si orezul si se lasa sa fiarba, la foc mediu, amestecand din cand in cand.

  10. Dupa 20 de minute, orezul ar trebui sa fie aproape gata.

  11. In acest moment, se adauga restul de supa si fructele de mare (crevetii, scoicile si calamarii).

  12. Tigaia se acopera cu un capac si se mai lasa pe foc, 10 minute.

  13. Se scoate carnea de pui din cuptor, se adauga in tigaie si se amesteca usor.

    Paella se serveste cu patrunjel presarat, deasupra. Se decoreaza cu felii de lamaie.