-
Se preincalzeste cuptorul, la 190 grade Celsius.
-
Puiul se condimenteaza cu sare si piper si se trece prin faina.
-
Intr-o tigaie mare sau o cratita, se incing 2-3 linguri de ulei si se prajeste puiul, pana cand devine brun-auriu, pe ambele parti.
-
Bucatile de pui se asaza intr-o tava de cuptor si se coc, aproximativ, 30 minute.
-
Tigaia se reaseaza pe foc.
-
Se adauga feliile de chorizo si pancetta si se prajesc pana devin crocante.
-
Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana se inmoaie.
-
Intre timp, se pune sofranul in jumatate din cantitatea de supa de pui.
-
Se toarna supa in tigaie, se adauga paprika si orezul si se lasa sa fiarba, la foc mediu, amestecand din cand in cand.
-
Dupa 20 de minute, orezul ar trebui sa fie aproape gata.
-
In acest moment, se adauga restul de supa si fructele de mare (crevetii, scoicile si calamarii).
-
Tigaia se acopera cu un capac si se mai lasa pe foc, 10 minute.
-
Se scoate carnea de pui din cuptor, se adauga in tigaie si se amesteca usor.
Paella se serveste cu patrunjel presarat, deasupra. Se decoreaza cu felii de lamaie.