Medalioane de vitel cu sos de ciuperci

Ingrediente Medalioane de vitel cu sos de ciuperci

Compozitie
  • 1 lingura ulei de masline sau unt clarificat (ghee)
  • 4 medalioane de vitel a cate 140 gr fiecare
  • 500-600 gr. ciuperci proaspete, (preferabil hribi) curatate si taiate marunt
  • dupa gust sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 ceapa de apa, taiata cubulete fine
  • 1 lingura unt
  • 1 cana supa de vita strecurata
  • 125 gr. Camembert (se inlatura crusta si se taie cubulete potrivite)

Mod de preparare Medalioane de vitel cu sos de ciuperci

  1. Se incinge cuptorul la 165 grade Celsius.

  2. Se condimenteaza medalioanele de vitel cu sare si piper si se lasa cateva minute.

  3. In acest timp, se incinge uleiul sau untul ghee, la foc mediu, intr-o tigaie nonaderenta.

  4. Se prajeste carnea cate 2 minute, pe fiecare parte, intorcand-o doar o data.

  5. Se inchide focul si se lasa carnea inca 5 minute in tigaie, apoi se scoate pe un platou, se acopera cu folie de aluminiu si se tine la cald.

  6. In aceeasi tigaie, se soteaza ciupercile si ceapa in unt, la foc mediu, 5-6 minute, pana cand se evapora lichidul.

  7. Se toarna peste ele supa de vita, si se lasa sa scada la jumatate.Se reduce focul si se adauga branza, amestecand constant, pana cand sosul capata o consistenta catifelata. Se drege de sare si piper, daca mai este cazul.

  8. Se asaza fiecare medalion, pe un platou de servire, se toarna sosul deasupra si se servesc imediat. 

    Daca doriti, medalioanele se pot aseza pe un pat de legume sotate, pentru un plus de culoare.