-
Se caleste varza murata cu o lingura de ulei.
-
Se adauga ceapa taiata marunt si se caleste in continuare. Daca este necesar, se adauga mai mult ulei.
-
Se adauga 2/3 cana de lichid si se asezoneaza cu sare, piper si zahar.
-
Se fierbe aproximativ 15 minute. Daca este necesar, se mai adauga lichid astfel incat varza sa nu se arda.
-
In acest timp se pun si cartofii la fiert (curatati de coaja si taiati in cuburi).
-
Intr-o alta tigaie, se incinge 1 lingura de ulei sau unt si se prajesc usor, cotletele de porc. Dupa ce s-au prajit, se pun deoparte.
-
In uleiul in care s-au prajit cotletele, se adauga ¾ cana lichid, dar doar dupa ce s-au indepartat eventualele urme de arsura.
-
Se aduce la fierbere si se adauga smantana.
-
Se amesteca amidonul de porumb cu putina apa rece si se adauga in sosul care fierbe, atat cat este necesar, ca sa se ingroasa. Amidonul de porumb se foloseste pentru ingrosarea sosului; se poate inlocui cu faina sau se poate renunta de tot la acest ingredient.
-
Se asezoneaza si sosul cu sare si piper.
-
Se pun cotletele in sos si se servesc cu varza murata preparata si cartofii fierti.