Fajitas

Ingrediente Fajitas

Compozitie
  • 750 gr fleica de vita
  • 1 ardei gras verde sau rosu, curatat de seminte si taiat marunt
  • 1 ceapa mica taiata julien
  • 3 rosii taiate marunt
  • pentru servire branza Cheddar faramitata, smantana, guacamole, salsa de rosii, tortille de faina (lipii)
Marinata de lime
  • 4 – 5 lime (doar sucul)
  • 1/4 cana otet din vin rosu
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita melasa
  • 1 lingurita coriandru proaspat, taiat marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1/2 lingurita chimion pulbere
  • 1/2 lingurita piper negru macinat

Mod de preparare Fajitas

Marinata de lime

  1. Se ia o punga mare, resigilabila si se amesteca in ea sucul lime-urilor, otetul, sosul de soia, melasa, coriandrul, usturoiul, chimionul si piperul. Se lasa deoparte.

Fajitas

  1. Se curata fleica de membrane si se fac cateva taieturi perpendiculare, pe fibra musculara, pentru a se gati mai usor.

  2. Se pune carnea astfel preparata in punga cu marinata de lime, se resigileaza si se introduce in frigider pentru cel putin o ora. (In reteta traditionala carnea se lasa la marinat peste noapte, intorcand punga din cand in cand ).

  3. Se scoate friptura din frigider si se lasa sa revina la temperatura camerei.

  4. Se incinge gratarul sau o tigaie neaderenta.

  5. Se prepara carnea in sange sau mediu (cam 3 – 5 minute pe fiecare parte), adaugand din cand in cand, cate o lingura din marinada.

  6. Cat timp se face friptura se adauga pe gratar si ardeiul gras impreuna cu ceapa taiate feliute subtiri. Se lasa 1 – 2 minute pana se inmoaie si se asaza pe un platou.

  7. Se ia canea de pe gratar, se taie in fasii subtiri si se pune pe acelasi platou pe care sunt  ardeii si ceapa.

  8. Se introduc  tortilele invelite in folie de aluminiu in cuptorul incins, in prealabil, la 180 grade Celsius pentru aproximativ 15 min.

  9. Pentru fiecare fajita, se umple  o tortila astfel incalzita, cu carne, ardei gras si ceapa. Se adauga rosii, branza Cheddar maruntita, smantana, guacamole si salsa de rosii.

  10. Tortillele se ruleaza si pot fi servite.