Marinata de lime
- Se ia o punga mare, resigilabila si se amesteca in ea sucul lime-urilor, otetul, sosul de soia, melasa, coriandrul, usturoiul, chimionul si piperul. Se lasa deoparte.
Fajitas
-
Se curata fleica de membrane si se fac cateva taieturi perpendiculare, pe fibra musculara, pentru a se gati mai usor.
-
Se pune carnea astfel preparata in punga cu marinata de lime, se resigileaza si se introduce in frigider pentru cel putin o ora. (In reteta traditionala carnea se lasa la marinat peste noapte, intorcand punga din cand in cand ).
-
Se scoate friptura din frigider si se lasa sa revina la temperatura camerei.
-
Se incinge gratarul sau o tigaie neaderenta.
-
Se prepara carnea in sange sau mediu (cam 3 – 5 minute pe fiecare parte), adaugand din cand in cand, cate o lingura din marinada.
-
Cat timp se face friptura se adauga pe gratar si ardeiul gras impreuna cu ceapa taiate feliute subtiri. Se lasa 1 – 2 minute pana se inmoaie si se asaza pe un platou.
-
Se ia canea de pe gratar, se taie in fasii subtiri si se pune pe acelasi platou pe care sunt ardeii si ceapa.
-
Se introduc tortilele invelite in folie de aluminiu in cuptorul incins, in prealabil, la 180 grade Celsius pentru aproximativ 15 min.
-
Pentru fiecare fajita, se umple o tortila astfel incalzita, cu carne, ardei gras si ceapa. Se adauga rosii, branza Cheddar maruntita, smantana, guacamole si salsa de rosii.
-
Tortillele se ruleaza si pot fi servite.