Curry de Dovleac – Gang Ped Fug Tong Mugsavirat

Ingrediente Curry de Dovleac – Gang Ped Fug Tong Mugsavirat

Compozitie
  • 1 ardei chillli
  • 1 cana lapte de cocos
  • 4-5 frunze kaffir (sau: coaja de lamaie + suc de lamaie + o frunza mica de dafin)
  • 500 gr dovleac
  • 1/2 lingura sare
  • 3-4 fire busuioc de la care se folosesc doar frunzele
  • 1 cana apa
  • 1-2 lingurite pasta de curry rosie, vegetariana
Pasta de curry rosie
  • 1 lingura radacina de coriandru maruntita (alternativ se poate folosi tulpina de coriandru)
  • 1 lingura frunze de coriandru
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 4-5 ardei chilli intregi, uscati
  • 1 1/2 lingura ghimbir taiat fin
  • 1/4 cana usturoi taiat marunt
  • 3 linguri lemongrass
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 linguri sare
  • 1/2 cani ceapa rosie
  • 1 lingura suc de lime

Mod de preparare Curry de Dovleac – Gang Ped Fug Tong Mugsavirat

  1. Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cuburi de aproximativ 4 cm.

  2. Se taie julienne ardeii chilli .

  3. Se pune o oala mare pe aragaz la foc mediu si se toarna jumatate din cantitatea de lapte de cocos.

  4. Se adauga pasta de curry si se amesteca bine cu laptele de cocos.

  5. Cand iese si incepe sa clocoteasca uleiul din pasta de curry se amesteca inca 2-3 minute apoi se adauga dovleacul.

  6. Se amesteca cateva minute pentru ca sosul sa patrunda in dovleac.

  7. Se adauga restul de lapte de cocos si se amesteca.

  8. Se potriveste de sare.

  9. Se lasa oala pe foc 15 minute pana dovleacul se inmoaie bine.

  10. Se adauga ardeiul iute si frunzele de kaffir sau mixul indicat ca alternativa. Se amesteca de cateva ori.

  11. Se adauga frunzele de busuioc si se stinge focul imediat.

Pasta de curry rosie vegetariana

  1. Se inmoaie ardeiul chilli in apa calda 10 minute (i se va inviora culoarea).

  2. Se curata de seminte si nervuri.

  3. Se rade coaja unui lime.

  4. Se taie cat mai fin cu putinta lemongrasul (feliile ar trebui sa fie aproape transparente)

  5. Se curata usturoiul si ceapa frantuzeasca; se taie si acestea foarte, foarte fin

  6. Traditional, toate ingredientele sunt macinate intr-o rasnita dar se poate folosi un blender.

  7. Se storc ardeii de apa. Se pun toate ingredientele in blender si se macina bine pana amestecul are un aspect pastos.

  8. Pasta de curry se pastreaza cateva saptamani in frigider iar daca este tinuta in congelator, 1 an.