-
Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cuburi de aproximativ 4 cm.
-
Se taie julienne ardeii chilli .
-
Se pune o oala mare pe aragaz la foc mediu si se toarna jumatate din cantitatea de lapte de cocos.
-
Se adauga pasta de curry si se amesteca bine cu laptele de cocos.
-
Cand iese si incepe sa clocoteasca uleiul din pasta de curry se amesteca inca 2-3 minute apoi se adauga dovleacul.
-
Se amesteca cateva minute pentru ca sosul sa patrunda in dovleac.
-
Se adauga restul de lapte de cocos si se amesteca.
-
Se potriveste de sare.
-
Se lasa oala pe foc 15 minute pana dovleacul se inmoaie bine.
-
Se adauga ardeiul iute si frunzele de kaffir sau mixul indicat ca alternativa. Se amesteca de cateva ori.
-
Se adauga frunzele de busuioc si se stinge focul imediat.
Pasta de curry rosie vegetariana
-
Se inmoaie ardeiul chilli in apa calda 10 minute (i se va inviora culoarea).
-
Se curata de seminte si nervuri.
-
Se rade coaja unui lime.
-
Se taie cat mai fin cu putinta lemongrasul (feliile ar trebui sa fie aproape transparente)
-
Se curata usturoiul si ceapa frantuzeasca; se taie si acestea foarte, foarte fin
-
Traditional, toate ingredientele sunt macinate intr-o rasnita dar se poate folosi un blender.
-
Se storc ardeii de apa. Se pun toate ingredientele in blender si se macina bine pana amestecul are un aspect pastos.
-
Pasta de curry se pastreaza cateva saptamani in frigider iar daca este tinuta in congelator, 1 an.