-
Se pune carnea la fiert in aproximativ 3 litri de apa, cu morcovii curatati si taiati in patru, plus ceapa curatata si taiata tot in patru. Se lasa la fiert pentru cca 2 ore, cu focul la minim.
-
Intre timp, se pune untul intr-o tigaie si se topeste. Se toaca ciupercile marunt si se pun in tigaie. Se pune capacul si se lasa la calit pentru 15 min. Se adauga si usturoiul tocat marunt. Eventual, se adauga cateva linguri de supa de pui pentru a se putea cali bine. La final, se adauga cimbrul.
-
Dupa ce a fiert carnea, se dezoseaza si, impreuna cu morcovii si ceapa, se mixeaza bine cu blenderul de mana.
-
Deasupra ciupercilor se pun 2 linguri de faina, se amesteca bine jumatate de minut si apoi se iau de pe foc.
-
Supa se strecoara si se pune intr-o oala curata, apoi se toarna pasta formata din legume si carne.
-
In tigaia cu ciuperci se adauga smantana, se amesteca bine pana se omogenizeaza. Toata aceasta compozitie se toarna deasupra supei si se amesteca incet.
-
Se ia supa de pe foc, se adauga verdeata si se acopera cu un capac.
-
In acest timp, painea se taie in cubulete mici si, intr-o tigaie cu o lingura de unt, se da la cuptor pentru 10 min., la 200 de grade.
-
Supa se serveste impreuna cu crutoanele.
Retete celebre cu ciuperci, retete inedite din Roma Antica, proprietatile terapeutice ale ciupercilor si multe altele aici.