Coltunasi arabesti umpluti cu carne de vita si muguri de pin – Sambusek

Ingrediente Coltunasi arabesti umpluti cu carne de vita si muguri de pin – Sambusek

Umplutura
  • 500 gr carne de vita, tocata
  • 2 cepe medii, rase prin razatoarea mare
  • 2 linguri patrunjel tocat marunt
  • 1/4 cana muguri de pin cruzi
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 4 cani ulei vegetal pentru prajit
Aluatul
  • 3 cani faina
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri + 1/4 cana apa calduta
  • 3/4 cana lapte caldut
  • 1/4 cana ulei vegetal
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare Coltunasi arabesti umpluti cu carne de vita si muguri de pin – Sambusek

Din cantitatile mentionate rezulta 52 de coltunasi. S-au calculat 6 coltunasi per portie, dar, avand in vedere ca sunt deliciosi, s-ar putea ca portiile sa necesite o ajustare. 

Prepararea aluatului

  1. Se dizolva drojdia in 2 linguri de apa calduta, apoi se amesteca toate ingredientele cu exceptia restului de apa.

  2. Aceasta din urma se va turna gradat, in timp ce se amesteca aluatul, pana cand devine ferm si elastic.

  3. Se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei, cat timp se prepara umplutura.

Umplutura

  1. Se incinge uleiul, intr-o cratita. Se adauga carnea de vita, mugurii de pin si ceapa si se asezoneaza dupa gust, cu sare si piper. Se amesteca din cand in cand, pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi se ia de pe foc. Se adauga patrunjelul tocat, se amesteca in carne si umplutura este gata.

  2. Pe suprafata de lucru presarata cu faina, se intinde o foaie de aluat, apoi cu ajutorul unei cani cu gura larga, se taie rondele de 8 cm in diametru.

  3. Se asaza in mijlocul fiecarui disc de aluat, cate doua lingurite de umplutura, apoi se indoaie in jumatate, obtinandu-se forma de semiluna, caracteristica acestui preparat si se preseaza marginile pentru a sigila coltunasii.

  4. Intr-o tigaie mare, se incing cele 4 cani de ulei si se prajesc coltunasii, in transe, pe fiecare parte, cate 3-4 minute, pana devin aurii.

  5. Se scot pe prosoape de hartie si se servesc fierbinti sau la temperatura camerei.