Ciorba de burta

Ingrediente Ciorba de burta

Compozitie
  • 750 gr burta
  • 1/2 picior vitel
  • 1-2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2+2 catei de usturoi
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • dupa gust otet

Mod de preparare Ciorba de burta

  1. Se iau burta si piciorul de vitel, se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pana devin albe.

  2. Se fierb intr-un clocot, apoi, apa in care au fiert se arunca. Se spala carnea inca o data si se pune la fiert, din nou, impreuna cu zarzavatul taiat mare,3-4 ore, pana cand burta este fiarta. Daca doriti sa scurtati timpul de fierbere, puteti folosi burta prefiarta.

  3. Dupa ce carnea a fiert, se scoate din oala si se taie fasii.

  4. Inainte de a pune, din nou, carnea in ciorba, se scoate zarzavatul si se arunca. Se fierbe inca 15-20 minute si se stinge focul. Se pun deoparte 1 1/2 polonice de ciorba.

  5. Separat, se bat galbenusurile cu smantana si 1 polonic de ciorba. Se toarna amestecul in oala si se condimenteaza, dupa gust, cu sare. Se lasa 10-15 minute.

  6. In acest timp, se fac doua mujdeiuri, din cate 2 catei de usturoi. In primul, se toarna 1/2 polonic de ciorba ramas si 3-4 linguri de otet si se adauga in oala. Al doilea, se face simplu, cu apa si sare si apa.

  7. Acesta din urma, se va servi la masa, impreuna cu otet, suplimentar.