-
Se iau burta si piciorul de vitel, se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pana devin albe.
-
Se fierb intr-un clocot, apoi, apa in care au fiert se arunca. Se spala carnea inca o data si se pune la fiert, din nou, impreuna cu zarzavatul taiat mare,3-4 ore, pana cand burta este fiarta. Daca doriti sa scurtati timpul de fierbere, puteti folosi burta prefiarta.
-
Dupa ce carnea a fiert, se scoate din oala si se taie fasii.
-
Inainte de a pune, din nou, carnea in ciorba, se scoate zarzavatul si se arunca. Se fierbe inca 15-20 minute si se stinge focul. Se pun deoparte 1 1/2 polonice de ciorba.
-
Separat, se bat galbenusurile cu smantana si 1 polonic de ciorba. Se toarna amestecul in oala si se condimenteaza, dupa gust, cu sare. Se lasa 10-15 minute.
-
In acest timp, se fac doua mujdeiuri, din cate 2 catei de usturoi. In primul, se toarna 1/2 polonic de ciorba ramas si 3-4 linguri de otet si se adauga in oala. Al doilea, se face simplu, cu apa si sare si apa.
-
Acesta din urma, se va servi la masa, impreuna cu otet, suplimentar.