Carne de pork cu orez prajit – Laab

Ingrediente Carne de pork cu orez prajit – Laab

Compozitie
  • 1/4 lingura praf de chilli
  • 250 gr carne de porc tocata
  • 1 – 2 lime
  • 1/4 ceapa frantuzeasca sau ceapa rosie taiata marunt
  • 5 fire coriandru taiate marunt
  • 3 linguri sos de peste
  • 1 lingura orez prajit
  • 1 ceapa verde taiata marunt (optional)
  • 3 fire menta (optional)

Mod de preparare Carne de pork cu orez prajit – Laab

  1. Carnea de porc se marineaza cateva minute intr-o treime din sucul unui lime.

  2. Se incinge bine o tigaie.  Se pun 2 linguri de apa si se adauga carnea de porc. Se amesteca repede si continuu pana cand carnea este bine facuta.

  3. Se pune carnea intr-un castron mare. Se adauga sosul de peste, ceapa verde,ceapa frantuzeasca, coriandrul restul sucului de lime, praful de chilli si apropae tot orezul prajit. ( Se vor pastra 2 linguri pentru decorare).  Se amesteca toate ingredientele si se gusta preparatul.  Ar trebui sa fie putin iute.  Se mai drege  dupa gust cu sos de peste si lime.

  4. Se asaza  preparatul pe un platou,  se presara  deasupra orezul pastrat si menta.

  5. Se serveste cu legume ca varza,  salata sau fasole verde.