Ardei umpluti

Ingrediente Ardei umpluti

Compozitie
  • 24 ardei grasi mijlocii
  • 1,500 kg carne tocata amestec, porc si vita
  • 2 felii paine
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 6 linguri orez ales si spalat
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 2 lingurite faina
  • 2 legaturi marar tocat
  • 2 legaturi patrunjel tocat
  • dupa gust sare

Mod de preparare Ardei umpluti

  1. Carnea se amesteca cu o felie de paine muiata si stoarsa bine.

  2. Separat, se prajesc in putin ulei, ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. Se sting cu putin bulion si se amesteca cu carnea si verdeata.

  3. Se spala ardeii grasi. Se taie un capac in jurul coditei, se curata de seminte.

  4. Se scurg bine si se umplu cu tocatura.

  5. Se asaza in cratita si se toarna deasupra un sos facut din faina, bulion de rosii si apa. Se acopera si se pun sa fiarba inabusit la cuptor.

  6. Se servesc cu smantana.