Aluatul
-
Se mixeaza ouale cu zaharul pana se fac spuma.
-
Se incoropreaza treptat si cu grija faina si se face aluatul foarte repede.
-
Se unge din abundenta forma cu unt si cu faina.
-
Se umple forma pana la jumatate cu aluatul rezultat si se lasa la crescut intr-un loc cald, lipsit de curent, fara sa fie miscata. Aluatul trebuie sa creasca pana se umple forma.
-
Se preincalzeste cuptorul.
-
Indata ce aluatul a crescut se coace in cuptor pana devine auriu.
-
Se scoate forma din cuptor si se intoarce cu gura in jos, pe hartie de copt.
-
Nu se scoate “baba” din forma pana nu s-a racit complet.
Siropul
- Se amesteca romul cu sosul de cirese si se scufunda “baba” in acest sirop.
Sosul
-
Se bat galbenusurile cu smantana si amidonul, apoi se toarna romul.
-
Se incalzeste in baie de abur sosul rezultat, amestecand constant, pana se ingroasa.
-
Se toarna sosul peste ‘Baba” inainte de a-l servi.