Tort Baba Romovaya

Ingrediente Tort Baba Romovaya

Pentru aluat
  • 3 oua
  • 140 gr faina
  • 140 gr zahar
Pentru sirop
  • 140 gr suc de cirese
  • 2 linguri rom
Pentru sos
  • 4 linguri de rom
  • 2 galbenusuri
  • 230 gr smantana
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare Tort Baba Romovaya

Aluatul

  1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se fac spuma.

  2. Se incoropreaza treptat si cu grija faina si se face aluatul foarte repede.

  3. Se unge din abundenta forma cu unt si cu faina.

  4. Se umple forma pana la jumatate cu aluatul rezultat si se lasa la crescut intr-un loc cald, lipsit de curent, fara sa fie miscata. Aluatul trebuie sa creasca pana se umple forma.

  5. Se preincalzeste cuptorul.

  6. Indata ce aluatul a crescut se coace in cuptor pana devine auriu.

  7. Se scoate forma din cuptor si se intoarce cu gura in jos, pe hartie de copt.

  8. Nu se scoate “baba” din forma pana nu s-a racit complet.

Siropul

  1. Se amesteca romul cu sosul de cirese si se scufunda “baba” in acest sirop.

Sosul

  1. Se bat galbenusurile cu smantana si amidonul, apoi se toarna romul.

  2. Se incalzeste in baie de abur sosul rezultat, amestecand constant, pana se ingroasa.

  3. Se toarna sosul peste ‘Baba” inainte de a-l servi.