-
Se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.
-
Se asezoneaza cubuletele de carne cu sare si piper si se trece fiecare bucata de carne prin faina pentru a o usca. Se scutura cubuletele de faina in exces. Se pun bucatile de bacon intr-o tigaie, fara ulei si se prajesc, pana devin aurii si grasimea este topita. Se scot si se pun intr-o farfurie, pe un prosop de hartie si se lasa sa se raceasca.
-
Se toarna ulei de rapita peste grasimea lasata de bacon si, dand focul mare, se prajeste carnea pe toate partile pana cand este rumenita. Apoi, se scoate intr-un bol si se da deoparte..
-
Se adauga ulei, daca mai este nevoie, si se calesc salotele, morcovul si telina, pana se fragezesc. Urmeaza, usturoiul si se lasa 1 minut.
-
Carnea se pune, din nou, in tigaie, alaturi de ierburi si vin. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa dea in clocot. Se acopera oala si se da la cuptor pentru 2-3 ore, sau pana cand carnea este frageda.
-
Se scoate carnea din oala si se strecoara lichidul pe care l-a lasat.
-
Se pune sosul la fiert, intr-un vas mediu si se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase.
-
Se adauga, din nou, carnea, baconul, ceapa si ciupercile sotate, verdeata. se asezoneaza din nou cu sare si piper, daca este cazul.