Tempura udon

Ingrediente Tempura udon

Compozitie
  • 300 gr taitei din faina de grau
  • 4 cani ceai verde
  • 1 cana sos sukiyaki
  • 8 creveti
  • 1/2 cana faina
  • 1/2 lingurita shichimi togarashi
  • 4 lingurite ceapa tocata marunt (preferabil verde)
  • pentru prajit ulei
Pentru shichimi togarashi
  • 1 lingurita alge nori
  • 3 lingurite coaja de portocala rasa uscata,
  • 3 lingurite piper rosu
  • 2 lingurite susan pudra
  • 2 lingurite usturoi pudra
  • 3 lingurite piper Sichuan
Pentru aluatul de tempura (koromo)
  • 1 cana faina de grau
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cana apa foarte rece (se pun cateva cuburi de gheata inainte de folosire)

Mod de preparare Tempura udon

  1. Se fierb taiteii dupa indicatiile de pe ambalaj.

  2. Intai se prepara ceaiul verde. Se amesteca cu sosul sukiyaki si se fierbe 10 minute, la foc mic.

  3. Se amesteca faina si praful de copt. Se face un aluat moale. Pentru a preveni formarea cocoloaselor, nu se pune direct faina în apa, ci printr-o sita (se poate folosi si o strecuratoare mica). Se amesteca cu o furculita sau cu un tel, nu cu mixerul, deoarece aluatul contine praf de copt si daca este amestecat prea puternic devine dens.

  4. Se curata crevetii avand grija sa se lase cozile netaiate. Intai li se taie capul, apoi se scoate carapacea de pe fiecare inel în parte, avand grija sa nu se rupa. Pentru a preveni curbarea prea mare în momentul in care se prajesc, se face o incizie de circa 1 mm, in lungime.

  5. Se pune uleiul la încins. Se dau crevetii prin faina, avand grija sa se scuture faina in exces. Cozile trebuie sa ramana neacoperite de faina sau aluat. Apoi se acopera cu aluat, fiind atenti ca acesta sa fie uniform si nu foarte gros. Se pun la prajit, la foc mic, pana cand capata culoare aurie. Se scot din tigaie si se pun pe hartie absorbanta.

  6. Se imparte cantitatea de taietei (udon) în 4 portii egale si se pune în boluri. Se toarna sosul. Se presara ceapa taiata marunt si amestecul de condimente. Deasupra se pun crevetii.