Tacos de peste – Tacos de pescado

Ingrediente Tacos de peste – Tacos de pescado

Compozitie
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita oregano uscat si macinat
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura sos de rosii cu pulpa
  • 1 lingura mustar dulce
  • 1 cana bere sau apa minerala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cana faina
  • 500 gr peste alb, file
  • 1/3 cana maioneza
  • 1/3 cana smantana
  • 1/4 cana lapte
  • 12 tortille de porumb
  • 1 cana varza taiata fideluta
  • 1 cana salsa picanta
  • 2 – 3 lime taiate feliute mai groase
  • pentru prajit ulei
  • dupa gust sare

Mod de preparare Tacos de peste – Tacos de pescado

Tacos poate fi facut cu peste pane sau la gratar.

Pentru peste pane

  1. Pentru aluat. Se piseaza usturoiul cu sare. Se adauga oregano, piperul, mustaru. sucul de rosii si 1/2 de lingurita de sare.

  2. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu berea sau apa minerala pana se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.

  3. Intr-o tigaie se incinge uleiul. Pestele se taie in fasii de 2 cm.

  4. Se scufunda fasiile de peste in aluat apoi se prajesc in tigaia cu ulei incins, aprox 4 minute, intorcandu-l pe ambele parti. Fasiile de peste trebuie sa capete o culoare aurie si sa devina crocante.

  5. Se asaza fasiile de peste pe un platou acoperit cu un prosop de hartie pentru a se indeparta excesul de ulei, avand grija ca platoul sa fie acoperit cu un capac pentru a mentine pestele cald.

Servirea

  1. Se pregatesc trei castronele: unul cu amestecul de  maioneza, smantana si lapte, al doilea cu salsa picanta si al treilea cu varza taiata fideluta.

  2. Pe un platou se aranjeaza  tortillele incalzite, feliile de lime si pestele prajit sau facut la gratar.

Fiecare isi compune singur tacos-ul.