Tacos poate fi facut cu peste pane sau la gratar.
Pentru peste pane
-
Pentru aluat. Se piseaza usturoiul cu sare. Se adauga oregano, piperul, mustaru. sucul de rosii si 1/2 de lingurita de sare.
-
Se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu berea sau apa minerala pana se obtine un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
-
Intr-o tigaie se incinge uleiul. Pestele se taie in fasii de 2 cm.
-
Se scufunda fasiile de peste in aluat apoi se prajesc in tigaia cu ulei incins, aprox 4 minute, intorcandu-l pe ambele parti. Fasiile de peste trebuie sa capete o culoare aurie si sa devina crocante.
-
Se asaza fasiile de peste pe un platou acoperit cu un prosop de hartie pentru a se indeparta excesul de ulei, avand grija ca platoul sa fie acoperit cu un capac pentru a mentine pestele cald.
Servirea
-
Se pregatesc trei castronele: unul cu amestecul de maioneza, smantana si lapte, al doilea cu salsa picanta si al treilea cu varza taiata fideluta.
-
Pe un platou se aranjeaza tortillele incalzite, feliile de lime si pestele prajit sau facut la gratar.
Fiecare isi compune singur tacos-ul.