Supa de ceapa

Ingrediente Supa de ceapa

Compozitie
  • 4 cepe mijlocii
  • 100 gr unt sau 3 linguri de ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 fir de praz
  • 100 ml vin alb
  • 100 gr cascaval ras
  • 4 felii franzela taiata cuburi
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • dupa gust piper Cayenne

Mod de preparare Supa de ceapa

  1. Se caleste ceapa taiata marunt in unt sau in ulei pana devine sticloasa si, inainte de a incepe sa se prajeasca, se presara faina.

  2. Se stinge cu 1,5 litri apa, se condimenteaza si se fierbe la foc mic, sub capac, timp de 1 ora.

  3. Se amesteca bine cu mixerul, se adauga vinul si o legatura de ceapa verde (sau praz)  taiata rondele si se mai fierbe 5 minute.

  4. Se pune deasupra cascavalul ras si se toarna intr-un castron termorezistent. Se introduce in cuptorul incins, la 180 grade, cateva minute (pana se topeste cascavalul).

  5. Intre timp, se prajesc cuburile de franzela in grasimea ramasa, iar la final se pun deasupra.

    Vezi mai multe despre ceapa  in bucatarie, in terapia naturista sau in cosmetica.