Supa chinezeasca de ou

Ingrediente Supa chinezeasca de ou

Compozitie
  • 4 cani supa de pui clara (plus 3 linguri pentru dizolvat amidonul)
  • 1 ou
  • 1 bucata mica ghimbir
  • 1 catel de usturoi
  • 1 praf sare daca supa de pui nu a fost sarata in prealabil
  • 1/3 lingurita piper alb
  • 1 lingura amidon de porumb sau de cartof
  • 3-4 picaturi ulei de susan

Mod de preparare Supa chinezeasca de ou

  1. Se pastreaza 3 linguri de supa rece iar restul se pune intr-o oala pe foc sa se incalzeasca foarte bine, fara a da in clocot. Se adauga piperul alb.

  2. Cat timp se incalzeste supa pe foc, se taie ghimbirul in felii (3 felii sunt suficiente) si usturoiul in bucatele.

  3. Se adauga usturoiul si ghimbirul in supa si se lasa sa dea in clocot, dupa care se scot din supa pentru a nu da gust amar.

  4. Se dizolva amidonul in 3 linguri de supa rece. Acest amestec se adauga in supa, oferindu-i o consistenta vascoasa.

  5. Intr-un castronel, se bate bine oul si se adauga in supa de pe foc. Dupa ce supa da in clocot, se ia oala de pe foc.

  6. Se pune supa in bolurile de supa si deasupra se toarna cateva picaturi de ulei de susan.