-
Se pune o oala cu apa la fiert si cand apa a dat in clocot se reduce focul, se adauga sparanghelul si se lasa sa fiarba incet, 2 minute.
-
Se ia imediat oala de pe foc, se scurge de apa iar sparanghelul se transfera intr-un castron cu apa de la gheata, pentru a opri procesul de fierbere.
-
Indata ce sparanghelul s-a racit bine, se scurge apa si se asaza pe prosoape de hartie.
-
Fiecare fasie de prosciutto se rasuceste in jurul cate unei tulpini de sparanghel. Se pun deoparte.
-
Se incalzeste cuptorul, la 200 grade Celsius.
-
Se bate oul cu 1 lingura de apa si se pune deoparte.
-
Pe suprafata de lucru usor infainata, se intinde foaia de aluat si se unge cu amestecul de ou si apa.
-
Se presara cu pudra de usturoi, piper si o parte din Parmezan, apoi se mai unge cu ou.
-
Cu ajutorul unui cutit de taiat pizza (cel cu rotita), se taie aluatul in fasii de 1-1,2 cm.
-
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, apoi se ia fiecare fir de sparanghel invelit in prosciutto si se infasoara fasiile de aluat, in forma de arc, astfel incat sa acopere intreaga suprafata a sparanghelului, mai putin capetele.
-
Se asaza in tava, se ung cu ou si se presara cu restul de parmezan si seminte de susan.
-
Se introduc la cuptor si se lasa 20 de minute, pana devin maron-aurii. Se servesc imediat.