Somon cu sos de mustar Dijon

Ingrediente Somon cu sos de mustar Dijon

Compozitie
  • 1/4 cana unt topit
  • 3 linguri mustar Dijon
  • 1 1/2 linguri miere
  • 1/4 cana pesmet
  • 1/4 cana nuci pecan tocate marunt
  • 4 lingurite patrunjel proaspat, tocat
  • 4 fileuri somon
  • dupa gust sare si piper
  • pentru decor 1 lamaie taiata in sferturi

Mod de preparare Somon cu sos de mustar Dijon

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

  2. Intr-un castronel se amesteca untul, mustarul si mierea. Se pune deoparte. Intr-un alt castronel se amesteca pesmetul, nucile pecan si patrunjelul.

  3. Se unge fiecare fileu de somon cu amestecul de miere si mustar si se presara cu amestecul de pesmet.

  4. Se coace somonul 12 -15 minute.

  5. Se drege cu sare si piper si se serveste decorat cu un sfert de lamaie.