Saramura de peste

Ingrediente Saramura de peste

Compozitie
  • 1 peste (de obicei se foloseste crapul)
  • 1 ardei iute sau boia de ardei iute
  • 2-3 rosii
  • 2-3 ardei capia sau ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • dupa gust sare, usturoi

Mod de preparare Saramura de peste

  1. Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si pune pe gratar, pe o tabla sau intr-o tigaie mare (presarata, de asemenea, cu sare), impreuna cu rosiile si ardeii capia sau grasi.

  2. Intre timp se fierbe apa cu sare (ca pentru muraturi – 1 lingura de sare la 1 litru de apa) si un ardei iute sau boia de ardei. Aceasta este saramura.
    Gustati. Se poate suplimenta cantitatea de sare sau ardei iute, dupa gust.

  3. Se face un mujdei de usturoi cu apa.
  4. Se frige pestele pe toate partile. Cand este gata, se asaza intr-o farfurie adanca. Sub peste se pun rosiile fripte taiate felii si ardeii capia curatati de coaja si taiati fasii. Deasupra se adauga saramura in care s-a pus mujdei de usturoi, dupa gust.

  5. Se presara patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta calda.