-
Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si pune pe gratar, pe o tabla sau intr-o tigaie mare (presarata, de asemenea, cu sare), impreuna cu rosiile si ardeii capia sau grasi.
-
Intre timp se fierbe apa cu sare (ca pentru muraturi – 1 lingura de sare la 1 litru de apa) si un ardei iute sau boia de ardei. Aceasta este saramura.
Gustati. Se poate suplimenta cantitatea de sare sau ardei iute, dupa gust. - Se face un mujdei de usturoi cu apa.
-
Se frige pestele pe toate partile. Cand este gata, se asaza intr-o farfurie adanca. Sub peste se pun rosiile fripte taiate felii si ardeii capia curatati de coaja si taiati fasii. Deasupra se adauga saramura in care s-a pus mujdei de usturoi, dupa gust.
-
Se presara patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta calda.