Condimentul Five Spices este un mix de condimente chinezesc format, de obicei din: anason stelat, seminte de fenicul, cuisoare, piper de Sichuan si scortisoara chinezeasca (Cassia), in diferite proportii, macinate prajite sau nu, in functie de producator. La noi se gaseste in supermarket-uri, la raioanele dedicate preparatelor asiatice sau in magazinele de profil.
Condimentarea caracatitei
- Se amesteca intr-un bol, usturoiul, Five Spices, sucul de lime, chilli si piper. Se adauga caracatita si se amesteca. Se lasa deoparte pana se prepara salsa de mango.
Salsa de mango
- Pentru salsa, se amesteca mango, ceapa, chilli, coriandrul, uleiul, sucul de lime, sare si piper, dupa gust. Se asaza deoparte.
Prepararea caracatitei
- Se incinge o tigaie-gratar sau un gratar pentru aragaz, la foc mediu.
- Se frig bucatile de caracatita, in transe, daca este nevoie, cate 2 minute, pe fiecare parte. Se iau de pe gratar, se pun imediat intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie.
- Se aranjaza caracatita in farfurii, se toarna salsa de mango si poate fi servita.