Salata de caracatita cu salsa de mango

Ingrediente Salata de caracatita cu salsa de mango

Compozitie
  • 2 catei de usturoi, striviti
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 1/2 lingurita condiment Five Spices
  • 1 ardei chilli rosu, mic, taiat marunt
  • 1 kg caracatita curatata (preferabil baby dar se poate folosi si un exemplar mai mare)
  • 1 lamaie (doar sucul)
  • decor optional frunze de salata verde
Salsa de mango
  • 1 mango mare, curatat de coaja, taiat bucatele
  • 1/2 ceapa rosie, tocata marunt
  • 2 ardei chilli mici, curatati de seminte si taiati marunt
  • 1 lingura coriandru tocat
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 lime (doar sucul, dupa gust)

Mod de preparare Salata de caracatita cu salsa de mango

Condimentul Five Spices este un mix de condimente chinezesc format, de obicei din: anason stelat, seminte de fenicul, cuisoare, piper de Sichuan si scortisoara chinezeasca (Cassia), in diferite proportii, macinate prajite sau nu, in functie de producator. La noi se gaseste in supermarket-uri, la raioanele dedicate preparatelor asiatice sau in magazinele de profil.

Condimentarea caracatitei

  1. Se amesteca intr-un bol, usturoiul, Five Spices, sucul de lime, chilli si piper. Se adauga caracatita si se amesteca. Se lasa deoparte pana se prepara salsa de mango.

Salsa de mango

  1. Pentru salsa, se amesteca mango, ceapa, chilli, coriandrul, uleiul, sucul de lime, sare si piper, dupa gust. Se asaza deoparte.

Prepararea caracatitei

  1. Se incinge o tigaie-gratar sau un gratar pentru aragaz, la foc mediu.
  2. Se frig bucatile de caracatita, in transe, daca este nevoie, cate 2 minute, pe fiecare parte. Se iau de pe gratar, se pun imediat intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie.
  3. Se aranjaza caracatita in farfurii, se toarna salsa de mango si poate fi servita.