-
Daca se folosesc si ciuperci uscate, acestea se pun la inmuiat in apa calda.
-
Pana cand se inmoaie ciupercile se calesc in unt (la foc mic) ceapa si prazul, aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie.
-
Cu o spatula de lem se imbing ceapa si prazul spre marginile tigaii, se mareste flacara aragazului si se asaza in centru ciupercile proaspete. Se lasa cateva minute fara a amesteca, apoi se intorc cu paleta si se lasa pe foc pana prind o culoare usor maronie.
-
Acum este momentul sa se aduge si ciupercile uscate, scurse bine. Lichidul in care au stat ciupercile se pastreaza. Se adauga cimbrul si se presara sare si piper negru proaspat macinat.
-
Se adauga orezul si se amesteca bine. se soteaza cateva minute pana cand orezul devine translucid. Se toarna vinul si se lasa pe foc pana cand lichidul se evapora aproape in totalitate.
-
Se adauga in continuare supa sau lichidul in care au stat ciupercile pana cand orezul este facut “al dente”.
-
Se drege de sare si piper si poate fi servit.
-
Se serveste presarat cu Parmezan ras.