Risotto cu branza feta si patrunjel

Ingrediente Risotto cu branza feta si patrunjel

Compozitie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cana ceapa taiata marunt
  • 1 catel mare de usturoi, taiat marunt
  • 1 1/2 orez pentru risotto (arborio sau carnaroli)
  • 1/2 cana vin alb (ptional)
  • 6 – 7 cani supa de pui sau de legume strecurata
  • 1/2 cana branza feta sfaramata (impartiti cantitatea in jumatate)
  • 1/3 cana frunze de patrunjel taiate marunt
  • 1/4 cana Parmesan ras
  • dupa gust piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Risotto cu branza feta si patrunjel

  1. Intr-o tigaie de dimenisuni medii se incinge uleiul de masline. Se calesc ceapa si usturoiul pana cand ceapa devine translucida.

  2. Se adauga orezul si se caleste inca un minut.

    Amestecand constant se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana cand se evapora aproape complet.

  3. Se toarna supa (cate 1/2 cana). Se amesteca pana cand lichidul este absorbit apoi se adauga inca 1/2 cana. Se procedeaza astfel pana la terminarea intregii cantitati de supa sau pana candorezul este facut „al dente”. Este posibil sa mai ramana supa nefolosita.

  4. Se ia tigaia de pe foc, se presara 1/4 cana de branza feta, patrunjelul si parmezanul. Se asaza orezul in bolul de servire, se adauga restul de branza feta si se presara cu piper negru proaspat macinat.