Quesadilla de pui

Ingrediente Quesadilla de pui

Compozitie
  • 500 gr piept de pui (file)
  • 200 gr branza Cheddar sau un cascaval de buna calitate
  • 4 lipii de malai
  • 2 rosii
  • 2 linguri oregano uscat
  • 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri guacamole
  • dupa gust sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Quesadilla de pui

  1. Se rade branza si se imparte in patru parti egale. Pieptul de pui se taie in felii subtiri. Se extrage sucul din lamaie. Rosiile se taie rondele.

  2. Marinata: se amesteca zeama de lamaie cu 1 lingura de ulei, oregano, sare si piper.

  3. Se toarna marinata rezultata peste pieptul de pui, se amesteca bine si se lasa sa se marineze timp de 5-10 minute.
    Se incinge un gratar (unul de interior, pentru aragaz, e rezonabil).

  4. Se rumeneste puiul pe ambele parti la foc iute. Puiul trebuie sa fie rumenit, nu uscat.

  5. Se ia pieptul de pui de pe grill, se lasa sa se racoreasca putin si se taie cubulete sau fasii subtiri.

  6. Se incinge  o tigaie potrivita ca dimensiune pentru o lipie, la foc mic spre mediu.

  7. Se adauga o lingura de ulei.

  8. Se asaza o lipie pe fundul tigaii.

  9. Se presara un sfert din cantitatea de branza peste lipie si, dupa ce incepe sa se topeasca, jumatate din cantitatea de pui.

  10. Se asaza un strat de rondele de rosii, se presara un alt sfert din cantitatea de branza, se asezoneaza cu sare si piper. se acopera cu o alta lipie si se asaza un capac peste tigaie.

  11. Se coace quesadilla pe fiecare parte, cate 3-4 minute, apoi se scoate pe un tocator.

  12. Operatiunea se repeta cu restul ingredientelor pentru a forma cea de a doua quesadilla.

  13. Se taie quesadilla cu un cutit de bucatarie sau rola de pizza in 4, 6 sau 8 bucati, fiecare.

  14. Quesadilla se serveste fierbinte, cu smantana, guacamole si salsa (sos din cuburi mici de rosii ardei si ceapa).