-
Se rade branza si se imparte in patru parti egale. Pieptul de pui se taie in felii subtiri. Se extrage sucul din lamaie. Rosiile se taie rondele.
-
Marinata: se amesteca zeama de lamaie cu 1 lingura de ulei, oregano, sare si piper.
-
Se toarna marinata rezultata peste pieptul de pui, se amesteca bine si se lasa sa se marineze timp de 5-10 minute.
Se incinge un gratar (unul de interior, pentru aragaz, e rezonabil). -
Se rumeneste puiul pe ambele parti la foc iute. Puiul trebuie sa fie rumenit, nu uscat.
-
Se ia pieptul de pui de pe grill, se lasa sa se racoreasca putin si se taie cubulete sau fasii subtiri.
-
Se incinge o tigaie potrivita ca dimensiune pentru o lipie, la foc mic spre mediu.
-
Se adauga o lingura de ulei.
-
Se asaza o lipie pe fundul tigaii.
-
Se presara un sfert din cantitatea de branza peste lipie si, dupa ce incepe sa se topeasca, jumatate din cantitatea de pui.
-
Se asaza un strat de rondele de rosii, se presara un alt sfert din cantitatea de branza, se asezoneaza cu sare si piper. se acopera cu o alta lipie si se asaza un capac peste tigaie.
-
Se coace quesadilla pe fiecare parte, cate 3-4 minute, apoi se scoate pe un tocator.
-
Operatiunea se repeta cu restul ingredientelor pentru a forma cea de a doua quesadilla.
-
Se taie quesadilla cu un cutit de bucatarie sau rola de pizza in 4, 6 sau 8 bucati, fiecare.
-
Quesadilla se serveste fierbinte, cu smantana, guacamole si salsa (sos din cuburi mici de rosii ardei si ceapa).