Pui Biryani

Ingrediente Pui Biryani

Compozitie
  • 6 buc pulpe dezosate sau piept de pui fara pielita si os
  • 2 cepe mici
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 6 pastai cardamon
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingurita curry
  • 2 foi dafin
  • 1 cana orez basmati inmuiat in apa fierbinte
  • 1 ceasca fulgi de migdale
  • 1 ceasca stafide
  • 1 – 2 cani supa de pui strecurata sau apa
  • 1 legatura coriandru proaspat

Mod de preparare Pui Biryani

  1. Pulpele se taie cuburi si se pun deoparte.

  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun in cratita cu putin ulei, sa se caleasca.

  3. Cardamonul se scoate din pastai si se piseaza in mojar, impreuna cu chimenul si boabele de coriandru.

  4. Se amesteca impreuna cu ghimbirul, boiaua, curry si foile de dafin si se toarna peste ceapa, in cratita.

  5. Se amesteca bine.

  6. Dupa ce ceapa a devenit usor aurie, se adauga bucatile de pulpe si se lasa pana cand carnea devine mata si alba. Se pune orezul basmati (inmuiat inainte in apa fierbinte) si 1- 2 cani cu apa sau supa de pui strecurata. 

  7. Se lasa sa fiarba totul pana cand orezul absoarbe toata zeama. Daca este necesar, se mai poate adauga apa sau supa de pui.

  8. Spre sfarsit, se adauga stafidele, se mai lasa 5 minute si se stinge focul.

  9. Deasupra se presara coriandru verde tocat si fulgi de migdale.