Prajiturele cu sirop de miere, nuci si scortisoara – Diples

Ingrediente Prajiturele cu sirop de miere, nuci si scortisoara – Diples

Compozitie
  • 400 gr faina alba
  • 3 oua
  • 4 linguri coniac
  • 1 lingurita drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 150 gr miez de nuca
  • 1 praf scortisoara
  • 1/4 cana suc de portocale (optional)
  • pentru prajit ulei de floarea-soarelui
Pentru sirop
  • 180 gr miere
  • 150 ml apa

Mod de preparare Prajiturele cu sirop de miere, nuci si scortisoara – Diples

  1. Se cerne faina si se amesteca impreuna cu drojdia.

  2. Se bat ouale cu zaharul, coniacul si sucul de portocale (daca se foloseste) si se incorporeaza in faina.

  3. Se framanta bine toate ingredientele.

  4. Se lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute, dupa care se framanta din nou (este posibil sa mai fie nevoie de inca jumatate de cana de faina).

  5. Se intinde o foaie foarte subtire de aluat, se taie fasii de 10-12 cm si se cresteaza pe mijloc, pe lungime, dupa care fiecare fasie se ruleaza in spirala.

  6. Se prajesc in baie de ulei incins, apoi se scot pe hartie absorbanta si se lasa la scurs.

  7. Se dilueaza mierea cu apa si se fierbe pana cand scade.

  8. Se pun prajiturelele pe un platou mare, se toarna peste ele siropul de miere si se presara deasupra nuci tocate si scortisoara.