-
Intr-o oala mare se pun picioarele de porc inmuiate si pulpele de pui.
-
Se toarna apa cat sa acopere carnea complet. Se aduce la fierbere la foc iute. Imediat ce a inceput sa fiarba se ia oala de pe foc si se arunca apa.
-
Se clateste carnea. Se repeta procedeul: se pune carnea in oala, oala se umple cu apa, se aduce la fierbere apoi se scuge.
-
A treia oara se umple oala cu apa cat sa acopere carnea complet dar nu in exces. Se acopera cu un capac si se aduce din nou la fierbere. Se reduce focul la minim si se lasa sa fiarba in clocote mici 5 ore.
-
Dupa 5 ore se adauga morcovul, ceapa, telina, dafinul, boabele de piper si 2 lingurite de sare. Se lasa sa fiarba inca o ora. In tot acest timp nu se adauga apa deloc.
-
Dupa 1 ora se scot pulpele de pui si morcovul si se lasa pana ajung la iemperatura camerei.
-
Se arunca picioarele de porc, dafinul si ceapa. Se strecoara supa folosind o sita fina peste care se pun 3 prosoape de hartie. Va ramane un lichid curat si transparent.
-
Se curata si se strivesc cei 4 catei de usturoi care se adauga in supa strecurata. Se ajusteaza de sare.
-
Cand carnea s-a racit, cu ajutorul unei furculite, se desprinde de pe oase. Oasele se arunca. Morcovul se taie felii subtiri.
-
Racitura se poate prepara in vase mai mici sau intr-un vas mare, la alegere. Se spala si se usuca bine vasul in care se va prepara racitura.
-
Se asaza un strat de morcovi pe fundul vasului, urmeaza un strat de carne si apoi restul de morcovi. Se toarna supa astfel incat sa depaseasca ultimul strat de morcovi.
-
Se introduce vasul la frigider si se lasa intre 3 si 12 ore.
-
Se serveste cu hrean ras, sos de hrean, hrean cu sfecla rasa sau mustar.