Pateu de casa

Ingrediente Pateu de casa

Compozitie
  • 500 gr ficat (orice fel de ficat)
  • 100 gr unt
  • 1 ceapa
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita cimbru
  • 3-4 boabe piper (optional)
  • 1 pahar vin rosu (optional)
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Pateu de casa

  1. Se spala si se curata ficatul, apoi se pune la fiert in apa doar cat sa il acopere. 

  2. Se adauga foile de dafin si ceapa tocata bucati mai mari. Optional se pot pune cateva boabe de piper si un pahar de vin.

  3. Se lasa ficatul la fiert aproximativ un sfert de ora, apoi se scurge apa in care a fiert ficatul pastrand un pahar de lichid.

  4. Intr-un vas se pun ficatul si ceapa, se adauga untul, lingurita de nucsoara si pe cea de cimbru. 

  5. Se paseaza (cu blenderul sau chiar cu o furculita) pana cand se transforma intr-o pasta. Pateul de ficat de casa se subtiaza cu apa in care a fiert ficatul, atat cat este necesar.  

  6. Se da la frigider 1 ora, dupa care se poate servi.