Nota:
Miezul de bambus se gaseste la conserva, in bucati mai mari, bucati mai mici sau lamele subtiri.
Mugurii de fasole mungo se gasesc proaspeti, dar cel mai des la cutie.
-
Ciupercile negre se pun la inmuiat in apa calda, 30 de minute. Se elimina piciorusul care, de altfel, nu se mananca.
-
Taiteii de orez se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita.
-
Morcovii se taie bastonase, varza se taie fideluta, ceapa verde rondele iar ciupercile inmuiate si stoarse din apa se taie fideluta.
-
Intr-o tigaie, se pune la calit ceapa verde, apoi morcovii, varza si apoi ciupercile, bambusul si mugurii de fasole mungo.
-
La sfarsit, se adauga taiteii, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare, piper, sosul de soia si uleiul de susan.
-
Se lasa umplutura la racit. Este foarte important ca umplutura sa fie relativ “uscata”, deci sa nu aiba sos sau apa de la legume. Daca umplutura este prea umeda, foietajul de placinta se va rupe la rulat.
-
Intre timp se pregatesc foile de placinta: se vor taia in patrate de cca 15 x 15 cm. Se folosesc cate 2 foi odata ca sa nu se rupa la rulare.
-
Cu ajutorul unei pensule de bucatarie se ung cu albus cele patru laturi ale patratului.
-
Intr-un colt al patratului se pune o lingura din umplutura de legume.
-
Se ruleaza foaia impreuna cu umplutura strans, pana la jumatatea patratului. Se indoaie marginile din stanga si din dreapta, intocmai ca pe un plic ,apoi se ruleaza strans, inainte, pana se formeaza pachetelul.
-
Se asaza pe masa de lucru cu inchizatura in jos ca sa se lipeasca bine. Daca e nevoie, se mai unge cu albus inchizatura ca sa nu se desfaca pachetelul la prajit.
-
Dupa ce s-au format pachetelele, se pun la prajit.
-
Se scot pe servetele de hartie, se servesc calde. cu sos picant sau dulce.
Citeste si: Cipru, paradis fiscal dar cu burta plina.
Mai multe retete celebre cu ciuperci, retete inedite din Roma Antica, proprietatile terapeutice ale ciupercilor si multe altele aici.